2 Eylül 2011 Cuma

1. Hafta - Tüp Bebek mi yapsak, ne yapsak?

13 MAYIS 2011

Doğal olarak ortada bir bebek yok bu haftada.. Ancak kronolojik olarak gideceksek atlamamamız lazım:

Doktora gittik, İzmir'de. Yakınlarda bir arkadaşımızın doğumunu yaptırmış olan ve "doktor tavsiye edilmez ama" şeklinde tavsiye ettiği, Kahraman KOLDAY'da karar kılmıştım. Hem uzun zamandır olmadığımdan kontrol olmak istiyordum, hem de artık belki "tüp bebek" için bir yön çizmeliydik...

Eşim de, ben de 37 yaş yolundayız. Yaşıtlarımızın boyumuzca çocukları var, yıllardır gençlik eş dostumuzdan ayrı, çocuklu aile diyaloglarından uzak bir halde, neredeyse iki başımıza Göcek'te yaşıyor olsak da, Facebook sayesinde durumun farkındayız. 2009 yılındaki hüsranımızın ertesinde tonlarca tahlil, ameliyatlar, korkular, verilemeyen kilolar, kavgalar bir türlü toparlanıp bebek yapmaya cesaret edemedik. Nihayet edip, hemen beceremeyince de paniğe kapıldık tabi..

Ufak bir muayene sonrası, Kahraman Bey yumurtalıklarımın durumunun iyi olduğunu ve gelecek test sonuçlarının da olumlu olacağını düşündüğünü söyledi, "Size tüp bebek önermek bile vicdansızlık olur" diyerek kibarca reddetti konuşmanın ittirdiğimiz gidişatını.Eylül ayına kadar doğal yolları denememiz gerektiğine ikna edilmiş halde uğurlandık muayenehaneden o gün, o kapıdan kafamız karmakarışık bir halde çıktık, tam bir ay sonra "5 haftalık hamile ve eşi" olarak geri gireceğimizi bilemeden... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder